vrijdag 1 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar en borduurmachine


Een gelukkig en gezond 2016.

Met Kerst avond was ik bij mijn ouders. In 2011 had ik voor mijn ouders een kussentje geborduurd met een kerstsfeer. Het kussentje lag nog steeds in een stoel. Mijn moeder vroeg wanneer ik weer eens ging borduren met de borduurmachine. Ook Petra van Boven vroeg nog recent naar mijn borduur activiteiten. Te druk met patroontekenen en naaien was mijn antwoord.
Afgelopen zomer heb ik nog wel geprobeerd om de software, 5D embroidery, op mijn MacBook te zetten maar de noodzakelijke dongel werd niet herkend. Op mijn pc staat de software wel maar die gebruik ik niet graag.
Tweede kerstdag kwam de broer van Sjeng op bezoek en hij weet door zijn beroep heel veel van computers. Zijn favoriete computers zijn alle Mac's van Apple. Aan hem maar even de vraag gesteld over mijn niet werkende dongel. Antwoord was simpel. Zorg dat de Mac de drivers kan vinden en kan zoeken op Internet. Dat zoeken op Internet had ik niet goed ingesteld. En midden in de nacht van tweede Kerstdag was er opeens een rood lichtje te zien van de dongel en werkte mijn 5D embroidery op mijn Mac.

Ik had mezelf een tijdelijke naaiverlof gegeven en daardoor tijd om met mijn borduur software te spelen. Ik wilde oudjaarsdag even snel een glaasje champagne digitaliseren maar dat viel vies tegen. Ruim drie jaar niet meer met 5D gewerkt en moet ik mijn kennis onder een dikke laag stof zien vandaan te halen. Dan maar voor 1 dollar een patroon gekocht.
De kast met borduur garen was beland achter de tuinstoelen in de berging. Het steunmateriaal lag diep onder de trap in de trapkast verstopt. Sjeng was gelukkig bereid om alles tevoorschijn te halen en zo kon ik mijn eerste en laatste borduur van 2015 maken.

Ik heb voor 2016 enkele haalbare voornemens.

  1. Patroontekenen voor Sjeng en ook voor mezelf.
  2. Minder naaien voor mezelf maar meer naaien voor Sjeng.
  3. Borduurpatronen digitaliseren.
  4. Borduren met de borduurmachine.
Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar met veel leuke en fijne activiteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten