vrijdag 25 december 2015

Kerstmis 2015


Op Internet had ik al een erg leuk kerststofje van Gobelin stof gezien. Niet besteld maar toen ik dezelfde stof een dag later op de markt in Maastricht zag liggen kon ik het niet laten. Deze stof vond ik echt geschikt om er een Kerst colbert van te maken. De verkoopster vertelde me dat ik niet de eerste was met een colbert van deze stof. Een heer had er ook al een colbert van laten maken.
Wat ik vooral leuk vond aan deze stof waren de Kerstmannen. 

Voor mijn Sjeng heb ik een compleet fout Kerst kostuum getekend met PatternMaker en vervolgens genaaid. Sjeng is vergeten om de bovenste knoop dicht te doen.

   

Een vlinderstrikje hoorde er natuurlijk ook bij.


De stof heeft Sjeng zelf uitgezocht. Het is een katoenen stof die ik besteld heb bij de Stoffenkraam.nl


Mijn kerstkleding voor Kerstavond en eerste Kerstdag.Ik had net genoeg stof gekocht zodat er precies een door mij getekende patroon eruit kon. Helaas was het niet mogelijk om een complete kerstman uit de stof te knippen.


Op de mouw gelukkig nog wel een volmaakte kerstman.


In de kast lag al enkele jaren een mooie tricot stof te wachten om er een jurk van te maken.
De tricot stof vond ik te saai om er alleen een jurk van te maken.
Op de website van de Stoffenkraam.nl zag ik een mooie rekbare kant en vond die kant ideaal te combineren met de saaie tricot stof. Precies dezelfde kleur. Erg mooi en chique voor de kerstdagen.
Het patroon getekend op de pc met software PatternMaker.

Ik ben Petra van Boven heel erg dankbaar dat ze mij heeft geleerd om met PatternMaker Professional te werken. Petra heeft me ook het patroontekenen geleerd. Nog regelmatig geeft ze me online les. Petra is echt een kampioen in patroontekenen op de pc. Ik kan echt nog heel veel van haar leren.
Sjeng en ik hebben onze kerstkleding toch echt te danken aan het patroontekenen in PatternMaker. Voor onze afwijkende maten zijn geen kant en klaar patronen te koop.
Niet alleen Sjeng is blij met mijn naaikunsten ook onze hondjes weten mijn naaiobjecten te waarderen. Een lekker gevoerd kleed met een Schotse ruit ligt echt heerlijk. De stof komt ook van de Stoffenkraam.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten