donderdag 24 december 2015

Kerstjurk met col


In januari 2015 was er bij de Stoffenkraam.nl een stof in de aanbieding waarvan ik vond dat ik er wel een kerstjurk 2015 van kon gaan naaien. De stof besteld en eenmaal gearriveerd keurig gewassen en in een doos gestopt. Kerst was immers nog ver weg. Het risico van stof in een doos verstoppen is dat ik de stof vergeet. Dit is wel een doos waar ik regelmatig in kijk en zo kwam de stof in november terecht op de stapel van stoffen die aan de beurt zijn om er iets van te naaien. Op de pc tekende ik in PatternMaker een rok met godet, de coupnaden verwerkte ik in de hals en als laats een col.

Vervolgens als snel uitprinten. Dat snel uitprinten ging helaas niet zo snel. Keer op keer was mijn printer niet berijdt om er een printje eruit te laten rollen. 
Het knip en plakwerk leverde gelukkig geen problemen op.Tijdens het naaien kreeg ik opeens groene vingers. Nooit gedacht dat ik nog eens groene vingers zou krijgen. Onze tuin zal er blij mee zijn. Niet alleen mijn vingers werden groen maar ook mijn fijne naaimachine werd steeds groener.


Het is een fijne jurk geworden en de Kerst kan komen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten