donderdag 24 december 2015

Foute kerstcolbert voor Sjeng


Ik heb echt een hekel aan winkelen. Wat Sjeng en ik wel heel erg leuk vinden is Maastricht te bezoeken. Daar iets eten en even door de winkelstraten te lopen en winkeletalage's te bekijken en om patroonteken inspiraties op te doen.
De vrijdagmarkt is ook altijd een bezoek waard.  
Vier december werd Maastricht weer bezocht en een lapje stof op de markt gekocht. Het naai resultaat van dit lapje laat ik een andere keer zien. In een etalage zagen we erg foute kerstkostuums. Niet in de maat van Sjeng.  

'S avonds werd de erg leuke dag nog eens doorgenomen en kwamen de foute kerstkostuums ter sprake. Sjeng wilde ook wel een dergelijk kerstkostuum. Leek hem wel leuk om het te dragen tijdens het bezoek aan zijn schoonouders. 
Ik op zoek op het Internet maar in herenmaat 44 kon ik niets geschiktst vinden.
Dan maar zelf patroonteken van een herencolbert? Ik heb in 2013 een tweedehands boek gekocht dat over patroontekenen voor mannenkleding gaat.


Ik vond het toch wel een uitdaging maar het moest wel leuk blijven. Sjeng heel erg nauwkeurig gemeten en ook zijn kant en klare colberts nagemeten. 
Op de pc met PatternMaker uit het niets een basispatroon colbert voor Sjeng getekend. Een tijdrovende klus.


Van het basispatroon een definitief patroon gemaakt in PatternMaker en vervolgens geprobeerd uit te printen. Dit keer werkte de printer maximaal tegen. Een nieuwe printer besteld en opgehaald.
De oude printer aan Sjeng gegeven. Hij print meestal A4 en dat is geen probleem.
De nieuwe printer print zomaar vlot keurige A5 printjes. Daar word ik echt vrolijk van.

Sjeng heeft o.a. als hobby l.p.'s verzamelen en draaien. Nu was er recent bij de Aldi l.p.'s in de aanbieding en wij dus naar de Aldi. Het aanbod van l.p.'s viel tegen. De plaatselijke Aldi had er maar twintig ingekocht. Wat de Aldi wel had liggen was een tafelkleed met kerstfiguren. Dat tafelkleed vond ik helemaal geschikt voor een proef foute heren kerst colbert.

Het proefcolbert is genaaid en gepast.
Er waren nog wel wat aanpassingen nodig maar de definitieve stof is inmiddels thuis en het eind resultaat zal ik binnenkort laten zien.

De colberts die Sjeng al heeft zijn ook niet echt goed passend heb ik nu ontdekt. Maat 44 in herenkleding is ook een moeilijke maat aan het worden. Kleine mannetjes worden blijkbaar zeldzaam. Weinig vraag naar maat 44 en wordt er niet meer veel aangeboden in de winkels.Geen opmerkingen:

Een reactie posten