woensdag 4 november 2015

Shirt, een afgekeurde rok en twee jurken.In oktober werd het opeens koud en besloot ik om van een dikke tricot stof een jurk met alweer een schootje, peplum, te naaien. De stof heb ik afgelopen zomer in Maastricht gekocht.   € 5,-- per meter.
Dat is toch een leuk bedrag. Voor Nog geen € 15,-- een fijne warme jurk. Het patroon heb ik op de pc met PatternMaker getekend. De halsafwerking heb ik met de CoverPro gedaan.


Vorig jaar heb ik in Doetinchem imitatie leer gekocht en er al eerder een rok van genaaid. Ik had toen nog niet de juiste naaimachine naald gevonden maar nu ondertussen wel. De superstretchnaald is echt een uitkomst. Zonder problemen naait mijn Pfaff expression 4.2 de imitatie leer aan elkaar.
De nieuwe rok met godet heb ik afgekeurd. De rok maakte me erg dik. Ik heb de rok helemaal uit elkaar gehaald om er iets anders van te maken.

Met PatternMaker heb ik een shirt getekend met een klein colletje. De stof heb ik dit najaar op het Stoffenspektakel in Gouda gekocht. Helaas laat de foto niet echt zien hoe mooi de stof is.
In PatternMaker heb ik een jurk getekend met de patroondelen van de afgekeurde rok met godet.
Ook nu heb ik een klein colletje getekend. Deze stof, van het bovengedeelte, heb ik ook op het stoffenspektakel in Gouda gekocht. Het rok gedeelte is de imitatie leer van de afgekeurde rok met godet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten