woensdag 7 oktober 2015

'N boks veur Sjeng


Hier in huis wijken de maten behoorlijk uiteen. Ik draag plus-size maten maar mijn man daar tegenover draagt echt kleine maatjes. Maat 42. Probeer daar maar eens een geschikte broek in te vinden in een vrolijke of afwijkende kleur. Mijn man koopt graag zijn kleding in zijn favoriete stad Maastricht. Hij heeft daar ook jaren gewoond en kent daar behoorlijk goed de weg. Hij voelt zich nog steeds een Sjeng. ( Een echte Maastrichtenaar)  
In een leuke winkel kocht hij zijn nette broeken. Dat was de laatste keer op een saaie beige broek na niet meer mogelijk. Hij heeft een incourante maat. 
Vorig jaar hebben we nog wel een zwarte broek bij een groot postorderbedrijf gekocht maar dat was niet echt een succes. Na twee keer wassen was de broek niet meer echt zwart.
Er zat niets anders op, er moest een passende broek voor mijn Sjeng genaaid worden. Niet het eenvoudige model wat ik graag draag, nee een broek met zakken moest het worden. 

PatternMaker Professional heeft gelukkig een macro met een broek. Het patroontekenen gaat me steeds beter af maar broeken kan ik niet zelf tekenen. De macro vraagt om wat maten en voorkeuren. Zoals een bandplooibroek of een met coupenaden. Eerst mijn Sjeng maar eens goed nagemeten en een goedzittende broek erbij gepakt. Na enkele maten te hebben ingevoerd en hier en daar wat aanpassingen te hebben gedaan in het patroon, rolde er mooie patroontekeningen uit mijn printer. 

Volgens het beeldscherm was er maar 1.50 meter stof nodig. Met PatternMaker kun je zien hoeveel stof er voor een gewenst patroon nodig is. Heel handig en voordelig. 
Behulpzame dames van het Sancho naaiforum hadden in het verleden al aan gegeven dat  wooltouch een geschikte stof is om een herenpantalon van te maken.
Ik heb de stof via Internet besteld.  Jammergenoeg kan ik het niet in veel kleuren bestellen.Ik knipte de stof en met mijn nieuwe lockmachine Juki MO-1000 werd de stof keurig afgewerkt. Het naaiwerk verspreide ik over meerdere dagen. Een sjieke bokse is nu eenmaal geen gemakkelijk naaiwerkje. Het werd een broek met binnenzakken van lieveheersbeestjes. De lusjes voor de riem maakte ik met behulp van de Coverpro.


De comfort band is van breed elastiek met sterren. Sterren horen ook bij een echte Sjeng.Hier het wapen van Maastricht.
De pasvorm is goed. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de paspelzakken. 
Volgens mijn Sjeng zit de broek heerlijk. En de volgende broek is al besteld.
Ik ga eerst maar iets eenvoudigs voor mezelf tekenen en naaien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten