zondag 11 oktober 2015

Asymmetrische rok en shirt


Op het Stoffenspektakel in Gouda kwam ik een kraam tegen met  twee verschillende coupons voor € 10,00.
Ik kocht een coupon voor een rok en een tricot coupon voor een shirt.

Met PatternMaker tekende ik op mijn pc een asymmetrische rok. Een rits aan de voorkant van zoom tot heupband leek me ook wel leuk. Ik had nog een deelbare rits in de juiste kleur liggen maar een stoere metalen rits was nog leuker geweest. 
Met mijn nieuwe lockmachine Juki MO-1000 lockte ik keurig de randen af. 
Met mijn elektrische Pfaff naaide ik de rok in elkaar. 
In de stof zit geen rek. En dat is wel eens lastig. Gelukkig bied de rits aan de voorkant bij lastige momenten een uitkomst. Niet in het openbaar maar wel in prive omstandigheden.  Ook met het aan en uit kleden is een rits aan de voorkant wel erg handig.
Ik heb nog stof over en ik heb besloten om een andere keer nog een andere rok te maken met de rits aan de voorkant.Van de coupon tricot stof maakte ik een shirt met een peplum, schootje, en coupenaden in de hals.
Ook dit keer tekenden ik het patroon van het shirt met PatternMaker op de pc. Ik maakte een fout door de peplum direct vanuit de taille te tekenen. Tijdens het naaien kwam ik erachter dat dit shirt echt aan de korte kant was. Ik had niet voldoende stof om dit probleem op te lossen. Gelukkig vond ik in mijn kast nog een rest stofje dat goed gecombineerde. Ik maakte daar een band van met een breedte van acht cm.
De halsafwerking deed ik weer met mijn favoriete CoverPro machine. Ik gebruik deze machine zeer regelmatig met veel succes maar dit keer had ik het biaisband er te strak aangezet. Voor een nieuwe band had ik nog net genoeg stof.
De zoom van het shirt werkte ik met de lockmachine af. Het werd een rolzoompje.Geen opmerkingen:

Een reactie posten