dinsdag 15 september 2015

Verjaardag jurk


In augustus werd ik vijftig en heb ik Sara gezien. Volgens mijn nichtje van 16 jaar is dat best wel oud. Dat vond ik ook toen ik die leeftijd had. 

Mijn ouders leven gelukkig nog en mijn moeder van bijna 80 jaar wilde vast nog wel een jurk voor mijn verjaardag naaien als ik daar om had gevraagd. Gelukkig kan ik dat ook zelf naaien. Mijn lieve moderne moeder heeft bijna nooit tijd genoeg. Wat waren mijn opa en oma toen ze tachtig waren toch echt oude mensen. Ik kan me niet voorstellen dat mijn oma ooit met mijn moeder naar de markt is geweest om een stofje te kopen voor een nieuwe jurk. Ze had al die moderne stoffen kwalitatief niet goedgekeurd.

Ik heb mezelf maar verwend met een jurk voor mijn verjaardag. Gewoon zelf een patroon getekend op mijn pc met PatternMaker Professional. Patroon op A3 formaat uitgeprint. Uitgeknipt op de stof gelegd en met mijn elektrische schaar de stof uitgeknipt. Genaaid met mijn fijne Pfaff expression 4.2. De halsafwerking met de CoverPro gedaan. En het schootje afgewerkt met een rolzoompje op de lockmachine Lewenstein 700DE.


Het bonte tricot stofje op een vrijdag op een mooie zomerse dag op de markt in Maastricht gekocht. Vijf euro per meter.
Ik had nog een rest stofje groen liggen dat net genoeg was voor de bovenkant. Niet meer genoeg groene stof om de hals mee af te werken.
Ik vind dat het echt een jurk is geworden voor een jarig vrouwtje van 50 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten