dinsdag 8 september 2015

Pyjama's

Het was mijn bedoeling om een jurk te maken met een wijde rok. Voor een wijde rok is behoorlijk veel stof nodig en om die stof niet te verknippen besloot ik eerst maar eens een pyjama als proefmodel te naaien. Ik had al proefstof thuis liggen en de groene tricot vond ik ook wel geschikt voor een pyjama.Het bovenste gedeelte van de pyjama is zo lang geworden dat een broek niet echt nodig is. De onderkant heb ik met de CoverPro afgewerkt.De tweede pyjama is ook een proefmodel. De roze stof is vorig jaar door mijn stommiteit besteld en bleef ongemotiveerd in de kast liggen. Nu bleek het wel leuk te combineren met de proefstof die ik op de markt in Rotterdam had gekocht. En voor de nacht is de kleur iets minder belangrijk.

Het bovenstuk heb ik met een schootje gemaakt. In het schootje zit een stolpplooi verwerkt. In die stolpplooi zit een spies. Ook bij deze pyjama heb ik de zoom afgewerkt met de CoverPro.


De patronen heb ik op mijn pc met PatternMaker Professional getekend. De halsafwerkingen heb ik met de CoverPro gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten