dinsdag 15 september 2015

Ouderwets naaien met moderne stof


In het voorjaar heb ik het stoffenspektakel in Barneveld bezocht. Ik liep daar tegen een tricot stofje aan wat ik echt moest kopen. Ik besloot dat het een tuniek met schootje moest worden. Het paste echt bij een stof van imitatie leer dat ik vorig jaar jaar in Doetinchem op de markt had gekocht. Van het imitatie leer wilde ik een rok maken en omdat ik geen haast had werd deze stof pas in september tot rok verwerkt. Ook dit keer werd het patroontekenen met Patternmaker Professional op de pc gedaan. Ik gebruikte mijn elektrische naaimachine Pfaff expression 4.2 voor het naaiwerk, mijn lockmachine voor het rolzoompje en voor de halsafwerking de CoverPro. Allemaal moderne machine's van deze eeuw. Het imitatie leren rokje maakte ik met mijn trapnaaimachine omdat deze oude Pfaff uit 
het midden van de vorige eeuw gewoon beter werk aflevert dan mijn moderne naaimachine. Ik verwacht wel dat mijn moderne naaimachine met de juiste naald beter naait maar ik moet nog ontdekken wat nu precies de juiste naald is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten