dinsdag 15 september 2015

Minder zon


Op warme zonnige dagen draag ik liever een broek dan een jurk of rok op knielengte. Een maxi jurk draag ik ook wel regelmatig. Een broek en maxi jurk beschermen me tegen de zon waar ik nu eenmaal niet goed tegen kan. 
In augustus heb ik weer echt zin in om normale jurken te naaien. De zon begint dan minder hard te schijnen en op een minder zonnige dag kan ik een jurk met panty dragen.

Ik schreef al eerder dat ik naar Maastricht ben geweest en daar stof op de markt heb gekocht. Vrijdags op de markt in Maastricht staan meerdere kramen die stof verkopen. 
Maastricht is echt een prachtige stad van Sjeng en overige inwoners. Ook kun je in Maastricht op leuke terrasjes zitten en lekker zuur vlees met patat eten. Echt een lekkernij uit het zuiden van ons land. Maastricht bezoeken is echt de moeite waard.
De paarse tricot komt uit mijn voorraad. Het bonte tricot stofje koste ook €5,-- per meter. Ook nu weer deed ik het patroonteken op de pc met PatternMaker Professional. Ik tekenende een wijde rok. 
Voordat ik begin te knippen in de stof controleer ik de stof op oneffenheden. Er is me toen niets bijzonders opgevallen maar toen ik mijn jurk af had en het eindresultaat kritisch bekeek in de spiegel zag ik dat het hier en daar niet helemaal goed was gegaan met het verfbad. Niet alle patroontjes hebben dezelfde verf gekregen. Het is prima te dragen en als je de tijd neemt valt het op dat het niet helemaal goed is geverfd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten