maandag 20 juli 2015

Sorbetto Top


Sommige zelf gemaakte kledingstukken zie je opeens overal op het www verschijnen. Dat kan natuurlijk komen omdat het patroon gratis is. Wij Nederlanders zijn natuurlijk gek op gratis dingen. Zo zag ik veelvuldig op Internet de Sorbetto top van Colette Patterns voorbij komen. Een erg leuke top. Wilde ik ook wel graag naaien al wetend dat het gratis patroon niet geschikt zou zijn voor mijn lijf. Dat is geen probleem voor de vrouw met een plus-size maat die zelf kan patroontekenen.
Ik tekende het patroon in PatternMaker met mijn eigen wensen.
Ik had op het Stoffenspektakel in Kerkrade al een geschikte stof voor mijn Sorbetto gekocht en wist zo zeker dat er geen borstcoupenaden in moesten. De borstcoupenaden verplaatste ik opnieuw naar de hals.Ook de lengte van mijn Sorbetto maakte ik een stuk langer. Ik vind het nu eenmaal prettiger dat mijn bovenkleding royaal over mijn achterwerk valt. Natuurlijk moesten er lange mouwen in als bescherming tegen de zon.


Met de CoverPro deed ik weer de halsafwerking. 
De stolpplooi heb ik onderaan niet vastgenaaid. 

De buitenfoto's zijn op een mooie warme dag eind juni gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten