donderdag 9 juli 2015

"Jumpsuit" met schootje


Vorig jaar tijdens de vakantie in Sittard op de markt een stof met bonte strepen gekocht. Het was toen al mijn bedoeling om er een soort jumpsuit van te maken voor warme dagen. Vanwege mijn plus-size maat vind ik een echte jumpsuit in mijn geval niet echt een succes. Bovendien is een jumpsuit niet altijd even handig bij een hoog nodig toilet bezoek.
In PatternMaker Professional tekende ik een shirt met een ronde hals. De extra ruimte voor mijn borsten verwerkte ik in de stof door middel van hele kleine plooitjes bij de ronde hals. Er zijn dan geen lelijke coupenaden nodig.
Om mijn buik een beetje te verstoppen verlaagde ik de taille en tekende ik een schootje ook wel peplum genoemd. Het schootje verbruikte veel stof. Ik had niet genoeg stof en maakte de mouwen en halsgedeelte van een andere stof uit mijn voorraad. De mouwen bewust iets te lang gelaten omdat ik niet tegen de zon kan en daardoor kunnen de mouwen mijn handen ook nog iets beschermen tegen de zon.


De broek heb ik niet zelf getekend. PatternMaker Profesional heeft kant en klare macro's met onder andere een broek. Je vult de gewenste maten in met wensen zoals een zak of elastiek in de taille. Vervolgens verschijnt er dan een broek op het beeldscherm. Ik heb de broek nog wel een klein beetje aangepast.


Deze "jumpsuit" heb ik al in mei gemaakt en al fijn kunnen dragen met de echt warme dagen.