donderdag 9 juli 2015

Jas


Tijdens een Stoffenspektakel kwam ik een Goblin stof tegen met vlinders. Op de rol zat nog precies genoeg voor een jas. Ik wilde graag een jas maken voor de wat frissere dagen in het voorjaar, zomer en najaar. Begin mei heb ik deze jas genaaid.

Vanwege het drukke patroon van de stof heb ik een jas in PatternMaker Professional getekend met alleen maar een prinsessenlijn in het boven gedeelte. 


Het onderste gedeelte van de jas kan ik eraf ritsen. Dit gedeelte bestaat uit een stuk en heeft geen naden gekregen. De lange rits in het onderste gedeelte wordt normaal gesproken gebruikt voor slaapzakken. De fourniturenkraam op de markt had de keuze uit twee kleuren ritsen van meerdere lengtes. Ik heb voor zwart gekozen.
Als kraag heb ik voor een tulpenkraag gekozen. 
Op de foto heeft de jas nog bonthaakjes als sluiting maar in de praktijk werkte de haakjes niet zo goed als sluiting. Dit komt waarschijnlijk doordat de stof niet echt soepel is. Ik heb er alsnog knopen aangezet.


Voor de voering heb ik Taslan stof van Kleurenmix gebruikt. Deze stof had ik nog in mijn voorraad liggen. Ik heb twee kleuren moeten combineren.Onder de naamlabel heb ik het ophanglusje verwerkt. Het ophanglusje heb ik van sierband gemaakt. Het sierband met Teckels komt ook uit de voorraad en is ook te koop bij Kleurenmix.