donderdag 7 mei 2015

Kersenjurk


Stoffen waar kersen op verwerkt zijn doet me denken aan de jaren 50 met Rock en Roll en een jukebox.
Regelmatig laat onze jukebox, een Wurlitzer uit 1954, nog muziek horen uit die tijd. 
Mijn man gaat hier in huis over de muziek en hij verzamelt graag singels en l.p.'s.

Begin dit jaar zag ik op mijn beeldscherm een tricot met kersen bij Anja stoffen uit Gouda. Ik hoefde me geen moment te bedenken en bestelde enkele meters van deze mooie stof.
Met PatternMaker tekenende ik een jurk waarvan het rokgedeelte veel plooien kreeg. Ik wilde graag een zwierige jurk. Niet om mee te dansen want dat kunnen we beiden niet.
In mijn voorraad stoffen waren nog verschillende zwarte tricots aanwezig en koos ik een tricot met teveel rek. Het boven gedeelte werd te smal. Ik heb een andere zwarte tricot gepakt en overnieuw het bovenstuk en mouwen geknipt en genaaid. Nu zit het goed maar ik ben er wel achter gekomen waarom mijn voorraad zwart niet echt afneemt. Zwart trekt erg hard hondenharen aan. Niet fijn.