woensdag 25 maart 2015

Tegen vallend stofje

Vorig jaar via Internet een lap stof gekocht wat op het beeldscherm wel leuk leek maar in de praktijk gewoon tegenviel. Ik wilde er een tuniek van maken. Omdat de lap stof iets tegen viel bleef de stof in de doos liggen. 

Vorige week had ik opeens een bestemming voor het tegenvallende stofje. 
Ik wilde graag een tuniek maken waarvan het onderste gedeelte veel plooien moest bezitten. Ook wilde ik een zomerpyjama maken waarvan het shirt gedeelte royaal over mijn billen moest vallen. Eerst een broek met de macro van PatternMaker laten tekenen. Ik kan namelijk niet zelf een broek tekenen en ik vind de macro broeken prima passen.
Daarna zelf met PatternMaker Professional een tuniek getekend met een gedeelte waar heel veel plooien inzitten. Ik besloot eerst maar eens een pyjama van het getekende patroon te maken.
Het tegenvallende stofje vond ik wel geschikt voor de pyjama. Natuurlijk was de lap stof niet groot genoeg voor een broek en tuniek. Gelukkig lag er in de doos ook nog een een effen lap stof wat er wel goed bij kleurde.
Na wat gepuzzel, verschuiven en handig knipwerk kreeg ik alle patronen uit de twee lappen. 
De broekspijpen hebben extra naden gekregen. De mouwen hebben een extra randje gekregen.
Het is nu een unieke pyjama geworden waarvan ik de stof nu toch leuk vind.