dinsdag 17 maart 2015

Jurkenparade

    

Een jurk met alleen aan de voorkant een schootje. Het schootje heeft twee stolpplooien.  Op de foto zijn ze niet goed te zien. De stof heb ik vorig jaar op de markt in Doetinchem gekocht.
 


Nog een jurk genaaid met schootje maar nu rondom. Ik heb het getekend in PatternMaker Professional en ik vond het op het beeldscherm mooi uitzien. Ik ga er toch het een en ander aan veranderen. In de praktijk valt de jurk toch anders dan ik in gedachten had.                                               
  

Deze jurk is een combinatie van stoffen. De bedrukte stof heb ik al in 2013 gekocht en was bedoeld voor een andere jurk. Het oranje imitatieleer had ik over en ik was van mening dat ik het goed kon combineren met de stof uit 2013. Het patroon heb ik getekend in PatternMaker Professional. Het naaien van het imitatieleer viel niet echt mee. De draad stroopte zich op bij het oog van de naald. De naaimachine sloeg ook nog eens steken over. Echt geen fijne stof.